Empress Ki / Ki császárné
~~~

Magyarországon "A császárság kincse" címmel vetítették magyar szinkronnal. "Ki császárné" címmel magyar felirattal megtalálható "Az én mozim" című portálon:
https://az-en-mozim.blogspot.com/p/ki-csaszarne.html
 

A magyar feliratos változatban a koreai színészek hangjával  láthatjuk.

A sorozat Ki császárné történetét meséli el, aki  a Dzsingisz kán által felépített Kelet-Ázsia és Kelet-Európa hatalmas régióira kiterjedő óriási birodalomban alacsony sorból felemelkedve nagy hatalomra tett szert. Nem volt sem mongol származású, sem han kínai származású. Goryeóból származott, egy kis távol-keleti királyságból, ahonnan akarata ellenére vitték el mint Gungnyeo-t (palota asszonyt), de számos megpróbáltatás után végül az utolsó császárné lett ebben a hatalmas birodalomban.

A cselekmény: Korjó-i rabszolgaként Jüanba akarták vonszolni, de miután elvesztette édesanyját, fiú ruhában mint Szüngjang védelemre lelt Vankó királynál, akinél katonai kiképzést is kapott, és nagy hírnévre tett szert Sakál néven. Híre felkeltette Vangju korjói koronaherceg érdeklődését, és utasította az embereit, hogy hozzanak létre egy találkozót vele. A korjói király már idős és beteges volt, így utódja - nagybátyja, Vankó legnagyobb bosszúságára - Vangju lett. Nem sokáig élvezhette hatalmát, mert a Jüan-i régens a kán idősebb fiát, Togont Korjóba küldte, hogy ott megölesse, és Korjót tegye felelőssé a haláláért. Togon öccse, a kán közben meghal, és a soron következő kán - Togon! A régens bevonul Korjóba, felszámolja a korjói királyságot, és Togonnal együtt visszatér Jüanba. Szüngjangot  a régens fiai rabszolgaként magukkal hurcolják, és apjuk kívánsága ellenére Vangjut is magukkal viszik.

A sorozat cselekménye bővebben:

https://hu.wikipedia.org/wiki/A_cs%C3%A1sz%C3%A1rs%C3%A1g_kincse

A főszereplőkről:

Hae Rim Jeon 

Ha Ji Won https://mydramalist.com/people/187-ha-ji-won 

 Chang Wook Ji

Ji Chang Wook  https://mydramalist.com/people/806-ji-chang-wook

 Jin Tae Park

Joo Jin Mo  https://mydramalist.com/people/281-joo-jin-mo

 Jin Hee Baek

Baek Jin Hee  https://mydramalist.com/people/1652-baek-jin-hee

 

A sorozat zenéje: 

https://www.youtube.com/watch?v=fpI-b5hTs20&list=PLtW6oXw4W2JqiFwiwNeqExpv1xnEaN4eg&index=1



 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon